Waardeoverdracht

Opbouw
Zodra u uit dienst gaat bij één van de werkgevers die zijn aangesloten bij de pensioenregeling van het pensioenfonds, bouwt u geen pensioen meer op in deze pensioenregeling. Het pensioen dat u heeft opgebouwd, blijft staan.

Bij uw nieuwe werkgever bouwt u waarschijnlijk ook pensioen op. Dat gebeurt dan in de pensioen-regeling van uw nieuwe werkgever.

Waardeoverdracht
Soms is de nieuwe pensioenregeling beter dan de oude. Bijvoorbeeld als in de nieuwe pensioen-regeling betere toeslagen op uw pensioen worden verleend. Dan kan het voordelig zijn om het opgebouwde pensioen uit de pensioenregeling van het pensioenfonds aan de nieuwe pensioen-regeling over te dragen. Dat wordt 'uitgaande waardeoverdracht' genoemd. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dit aanvragen via uw nieuwe werkgever.

Als uw opgebouwde pensioen lager is dan €484,09 per jaar en hoger dan €2 per jaar, dan zorgt het pensioenfonds er automatisch voor dat uw pensioen meegaat naar uw nieuwe pensioen-regeling. Heeft u geen nieuwe pensioenregeling, dan blijft uw pensioen bij het pensioenfonds. Stopte uw pensioenopbouw na 1 januari 2019 en is uw opgebouwde pensioen lager dan €2 per jaar, dan krijgt u dat pensioen niet. Dat is wettelijk zo bepaald.